Bizarre 'BFF'-hoax doet de ronde op Facebook - hier leest u hoe u ervoor zorgt dat u er niet voor trapt

Technologie

Uw Horoscoop Voor Morgen

Het is een fragiele tijd om Facebook na het datalek van Cambridge Analytica, en het lijkt erop dat één hoax misbruik heeft gemaakt van de zorgen van gebruikers over de situatie.



De hoax-post doet deze week de ronde op Facebook in verschillende vormen en talen over de hele wereld.



Het bericht luidt: Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, heeft het woord BFF uitgevonden. Om er zeker van te zijn dat je account veilig is op Facebook, typ je BFF in een reactie.



Als het groen lijkt, is uw account beschermd. Als het niet in het groen verschijnt, verander dan onmiddellijk je wachtwoord, want het kan door iemand worden gehackt. Delen!

Ondanks dat het veel aandacht heeft gekregen en verschillende opmerkingen heeft gekregen, is het bericht in feite een hoax. (Afbeelding: Facebook)

Ondanks dat het veel aandacht heeft gekregen en verschillende opmerkingen heeft gekregen, is het bericht in feite een hoax.



Ten eerste heeft Mark Zuckerberg de uitdrukking 'BFF' niet gemaakt - de Oxford English Dictionary legt uit dat deze in 1996 is ontstaan.

En de hoax zelf speelt op een nieuwe functie die Facebook vorig jaar introduceerde, genaamd 'Text Delight', waarbij de kleur van tekst soms verandert wanneer bepaalde zinnen worden becommentarieerd.



Video ladenVideo niet beschikbaarKlik om te spelen Tik om te spelen De video wordt binnenkort automatisch afgespeeld8AnnulerenNu afspelen

'Beste wensen', 'xoxo' en 'Gefeliciteerd' verschijnen bijvoorbeeld allemaal in verschillende kleuren en tonen een animatie wanneer ze worden geschreven.

De uitdrukking 'BFF' is in januari toegevoegd, wat betekent dat iedereen die op de hoax-post reageert, zijn of haar opmerking in het groen ziet verschijnen.

Om te controleren of uw informatie is gedeeld met: Cambridge Analytica , log in op Facebook en volg dit koppeling .

Meest gelezen
niet missen

Zie Ook: