Britney Spears bewijst dat ze nog leeft na Sony Music Twitter-hoax

Technologie

Uw Horoscoop Voor Morgen

Popster Britney Spears ging maandag naar Twitter om te bewijzen dat ze nog leeft, na een... hacking hoax verspreidt geruchten dat ze was overleden.



De 35-jarige popster deelde een collage van vier foto's van zichzelf waarop ze gezichten trekt en met haar handen een wapensymbool maakt.



'Onderschat de kracht van Charlie's [engelemoji] niet', schreef Britney in het bijschrift voor haar bijna 50 miljoen volgers op Twitter.



De tweet komt nadat trollen het Twitter-account van Sony Music hebben gehackt en een update hebben geplaatst met de woorden: 'RIP @britneyspears #RIPBritney 1981-2016.'

Toen voegden ze eraan toe: 'Britney spears is per ongeluk dood! We vertellen je binnenkort meer #RIPBritney.'

Een vertegenwoordiger van Sony bevestigde echter dat de tweets deel uitmaakten van een hack en zei: 'De twitter is gehackt en de tweets zijn nu verwijderd. Britney Spears is springlevend.'



Sony Music Global is gehackt

Sony Music Global is gehackt (Afbeelding: Twitter/SonyMusicGlobal)

Het Sony Music-account lijkt te zijn gehackt door een groep genaamd OurMine Security, die dit jaar achter verschillende spraakmakende hacks zat.



OurMine nam na de aanval contact op met Sony Music en deed zich voor als experts op het gebied van cyberbeveiliging.

Britney Spears

Britney Spears (Afbeelding: Getty)

'We hebben ongebruikelijke activiteit op het account gedetecteerd en we hebben het account gecontroleerd of het gehackt is of niet', schreven ze.

'We zagen een paar minuten geleden een nieuw IP-adres ingelogd op het account en de tweet is gepost door een nieuw IP, dus #britneyspears leeft nog #OurMine.'

Naast het account van Sony Music lijken de hackers ook toegang te hebben gekregen tot het Twitter-account van Bob Dylan.

Bob Dylan tweets

Bob Dylan tweets

Ze gebruikten Dylans account om 'hulde te brengen' aan de Toxic-zanger, tweeten: 'Rest in peace @britneyspears', met een huilende emoji.

Eerder dit jaar infiltreerde OurMine de Twitter- en Quora-accounts van Google-topman Sundar Pichai , het plaatsen van berichten met de tekst 'gehackt' en 'we testen gewoon uw veiligheid' aan zijn half miljoen volgers.

Andere slachtoffers zijn onder meer: Mark Zuckerberg , zijn zus Randi Zuckerberg, Spotify-oprichter Daniel Ek, Amazon Chief Technology Officer Werner Vogels en Magic Mike-ster Channing Tatum.

Meest gelezen
niet missen

Zie Ook: