Griezelige 'Santa'-app stuurde ongepast bericht naar 8-jarig meisje, beweert moeder

Technologie

Uw Horoscoop Voor Morgen

Het is gericht op jonge kinderen, maar een 'Santa' app is geslagen door een moeder, die beweert dat het haar achtjarige dochter ‘ongepaste berichten’ heeft gestuurd.



Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen gebruikers met de app 'Santa Call & Text You' een telefoontje of sms ontvangen van 'Santa'.



Volgens de App Store-beschrijving kunnen 'ouders deze app gebruiken om goed gedrag van uw kinderen aan te moedigen, aangezien u op elk moment een telefoontje van de kerstman kunt aanvragen en kinderen aan de ondeugende en leuke lijsten kunt toevoegen.'



Ashley Adams uit North Carolina besloot haar achtjarige dochter op de app te laten spelen, maar schrok van de reactie die ze kreeg.

Een screenshot van de app in de App Store (Afbeelding: App Store)

Volgens een Vos & Vrienden rapport, de dochter van mevrouw Adam schreef 'Hallo' via de app en kreeg een bericht terug met de vraag 'Wat draag je?'



In een gesprek met Fox & Friends zei mevrouw Adams: Ik was gewoon in complete shock. Ik kreeg er buikpijn van.

Hoewel de familie de politie op de hoogte heeft gebracht en contact heeft opgenomen met Apple over het probleem, is de app op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar om te downloaden in de App Store.



S Online heeft ook contact opgenomen met Apple over het probleem.

Meisje op tablet (stockbeeld) (Afbeelding: Getty)

Het nieuws komt een jaar nadat een andere moeder in North Carolina beweerde dat haar jonge dochter 'seksueel was aangevallen' tijdens het spelen van het populaire spel Roblox.

De dochter van Amber Peterson speelde het populaire spel toen ze haar moeder op de grafische afbeelding wees.

Op Facebook , schreef mevrouw Peterson: Onmiddellijk zie ik mannelijke geslachtsdelen... ontbloot... en ik gooi gewoon mijn boek neer, pak haar scherm uit haar hand en bescherm haar.

In het begin kon ik niet geloven wat ik zag. De avatar van mijn lieve en onschuldige dochter werd op een speelplaats gewelddadig verkracht door twee mannen.

Video ladenVideo niet beschikbaarKlik om te spelen Tik om te spelen De video wordt binnenkort automatisch afgespeeld8AnnulerenNu afspelen
Cyberbeveiliging

Een vrouwelijke waarnemer naderde hen en sprong aan het einde van de handeling op haar lichaam. Toen renden de drie personages weg en lieten de avatar van mijn dochter midden op de speelplaats op haar gezicht liggen.

Ondanks het incident krijgt Roblox alleen PEGI 7 - de op één na meest toegankelijke beoordeling.

Mevrouw Peterson voegde toe: Ik was in complete shock. Ik had geen idee dat dit zelfs maar een verre mogelijkheid was.

Roblox zegt 'verontwaardigd' te zijn over het incident.

In een verklaring zei het bedrijf: We waren verontwaardigd toen we hoorden dat het gemeenschapsbeleid en de gedragsregels van Roblox werden ondermijnd.

We hebben vastgesteld hoe deze slechte actor de gewraakte actie heeft veroorzaakt en hebben aanvullende voorzorgsmaatregelen getroffen om de mogelijkheid te verkleinen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

Meest gelezen
niet missen

Zie Ook: