Roku Streambar Review: een buitengewone verbetering van je tv met toegevoegde kanalen en briljant geluid

Technologie

Uw Horoscoop Voor Morgen

De meeste moderne tv's richten zich op een verbluffende, oogverblindende visuele getrouwheid, maar hebben vaak een flauw geluid uit kleine ingebouwde luidsprekers met een beperkt bereik - dus soundbars zijn een geweldige manier om de audiokwaliteit te verbeteren en het gevoel dichter bij een bioscoopervaring te brengen.



Het Amerikaanse bedrijf Roku was een pionier op het gebied van streaming met het eerste Roku-model, ontwikkeld in samenwerking met Netflix in 2008, en is sindsdien blijven innoveren met producten zoals de Roku Streambar.




De Streambar combineert een streaming-stick met een overvloed aan streamingdiensten, met hoogwaardige soundbar-luidsprekers om de meeste tv's een mooie verbetering te bieden. De Streambar biedt niet alleen tot 4k scherpe beelden, maar ook briljant Dolby surround-geluid.



De Streambar is kleiner dan ik had verwacht, maar dat weerhoudt het er niet van een krachtpatser te zijn (Afbeelding: Roku)

kim kardashian/strand

Het meet 14 breed, 2,4 hoog en heeft een diepte van slechts 4,2, waardoor het er een beetje vreemd uitziet onder sommige van de grotere 50 plus tv’s. De gadget zit lekker onder je tv en zal niet te veel uitsteken, zelfs niet in een rommelige tv-ruimte.

Met een gewicht van slechts 1088,6 gram is hij eenvoudig aan de muur te bevestigen, aan te passen of naar een andere tv te verplaatsen.

De poorten aan de achterkant zijn:



HDMI 2.0 (ARC), optische ingang (S/PDIF digitale audio) die nodig is als uw televisie geen compatibele ARC HDMI-poort heeft, één USB-poort waarmee u films vanaf USB kunt bekijken, deze zijn in een compatibel formaat.

De opvallende omissie hier is het ontbreken van een ethernetpoort, wat een probleem kan zijn als je thuis problemen hebt met wifi-signalen. Er is echter een USB-naar-Fast Ethernet-adapteroptie beschikbaar.



De ARC is ook geweldig als je het voordeel van het verbeterde geluid wilt, zelfs als je de Roku niet gebruikt, zodat je het opgepompte geluid kunt gebruiken met apparaten zoals je gewone tv-apps of een gameconsole.

De Roku-gebruikersinterface ziet er een beetje standaard uit, maar is eenvoudig, snel en responsief. Het verzamelt al je apps en kanalen goed, het betegelde scherm op één plek en biedt ook aanbevelingen.


Instellen is eenvoudig; u kunt elke tv met een HDMI-poort aansluiten volgens de installatie-instructies op het scherm. Nadat je een Roku-login hebt gemaakt en je betalingsgegevens hebt ingevoerd, kun je kanalen en je verschillende streamingaccounts toevoegen.

Bij het zoeken naar programma's doet de Streambar zijn best om gratis, of in ieder geval de goedkoopste, versies te vinden en geeft hij je een lijst met de verschillende koopopties.

Voor tv's die dit ondersteunen, kun je profiteren van scherpe 4K-beelden met 60 frames per seconde en het biedt ook HDR 10-ondersteuning, dus je hebt een uitstekende beeldkwaliteit, scherpte en levendige kleuren.

debbie jones lars ulrich


De afstandsbediening is eenvoudig en slank; het bevat 4 sneltoetsen voor Netflix, Google Play, Rakuten en Spotify, wat in theorie een goed idee is, maar omdat ik er maar één echt gebruik, had ik liever vier aanpasbare knoppen gehad die ik zou kunnen toewijzen aan mijn streamingdiensten naar keuze.

Het kostte me ook een tijdje om te wennen aan de aan de zijkant gemonteerde volumeknoppen die een beetje vreemd lijken op een afstandsbediening, waardoor ik per ongeluk het volume verander als ik hem gewoon vasthoud.

foto's van mijn vrouw

Spraakgestuurd zoeken werkt relatief goed omdat u een enorme bibliotheek kunt doorzoeken om snel en effectief films en tv-programma's te vinden.

Met alle grote streamingdiensten zoals Netflix, Prime, Disney Plus en gratis streamingdiensten zoals 4OD, BBC iPlayer, YouTube, biedt het ook zijn eigen inhoud met het Roku-kanaal.

Het bevat zelfs een aantal moeilijker te vinden, zoals Now TV en Apple TV, hoewel ik bedroefd was om te zien dat er momenteel geen Twitch-ondersteuning was.

Via apps als Tune-in en Spotify gebruik ik mijn tv ook overdag als radio.

Het Roku-kanaal zelf is een beetje een allegaartje met enkele klassiekers, maar de meeste films en tv-shows waren behoorlijk ouder.

De Streambar werkt met stemassistenten zoals Alexa of Google Assistant als je niet eens de veeleisende taak wilt om je vinger op de afstandsbediening te gebruiken, maar ik weet niet zeker waarom je het anders zou gebruiken dan om met mensen in de volgende kamer te rotzooien .

Het is ook compatibel met de Roku-app waarmee je extra kanalen kunt vinden en het kan ook als afstandsbediening worden gebruikt, als de jouwe, zoals de mijne, zich vaak ergens verbergt.

De mobiele Roku-app kan zelfs privé luisteren toestaan ​​zodra u een oortelefoon aansluit, wat een handige functie is om tv te kijken zonder anderen te storen. Je kunt met de app ook video's en muziek casten op je tv.

De Streambar is ook uitgerust met Bluetooth 5.0 en is compatibel met de volgende formaten H.264/AVC (.MKV, .MP4, .MOV), H.265/HEVC (.MKV, .MP4, .MOV); VP9 (.MKV), zodat u uw eigen gedownloade inhoud via USB kunt bekijken.

Luisteren naar muziek was een genot via de Roku Streambar (Afbeelding: James Ide)

nieuwe familie in corrie

De vier 1.9'-drivers met volledig bereik kunnen echt een vuist maken. Met twee zijwaarts gerichte luidsprekers en twee aan de voorkant, geeft het een surround sound-gevoel en voelt het echt alsof er meer luidsprekers in zitten.

De Streambar kan erg luid zijn en de bas was krachtig vanwege zijn compacte formaat om nog meer epische kracht toe te voegen aan je favoriete films en videogames. Dus met het verhoogde volume en de diepte van het geluid betekende Call of Duty bijna een hartaanval voor mij en mijn buurman.

De functie voor stemhelderheid was ook vooral handig voor films die ongelooflijk stil werden bij de stemmen, maar ongelooflijk luid met explosies, dus ik kan nu Michael Bay-films begrijpen.

De huidige prijs van £ 99,99 maakt de Roku Streambar zeer betaalbaar, biedt extra functionaliteit voor de meeste tv's en een duidelijke verbetering van de geluidskwaliteit.

Laatste technische beoordelingen

Vonnis


De Roku Streambar biedt een solide verbetering voor de meeste tv's en beschikt over een uitgebreide reeks streaming-apps om aan je arsenaal toe te voegen, wat een indrukwekkende verbetering biedt.

Het is ook een briljante upgrade-optie voor mensen met een oudere tv die nog niet veel geld willen uitgeven aan een glimmende nieuwe geavanceerde set, maar de voordelen willen van enkele van de beste streamingkanalen.

Het doet ook uitstekend werk door luide actiescènes in evenwicht te brengen, waardoor ze episch en zwaar aanvoelen zonder de dialoog en kleinere, meer ingewikkelde geluiden die normaal verloren gaan, te verliezen.

dina Asher Smith vriendje

De geluidskwaliteit blaast uw favoriete films, muziek en games echt nieuw leven in en geeft u een helder, helder en goed gedefinieerd geluid.

De Roku Streambar is nu verkrijgbaar voor £ 116,99 bij Amazon

Meest gelezen
niet missen

Zie Ook: